فعالیت های آموزشی

مهمترین رکن توسعه‌ی معنوی و مادی هر ملت سرمایه‌های انسانی آن است که اساسی‌ترین و بنیادی‌ترین اقدامات باید از طریق آموزش و تربیت افراد مستعد مصروف این سرمایه گردد.

هرساله علاقه‌مندان حائز شرایط پس از موفقیت در مراحل آزمون ورودی و مصاحبه، گزینش می‌شوند و داوطلبان دارای مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر از آن بعد از مصاحبه مشغول تحصیل می‌شوند.

فعالیت‌های این دوره شامل جذب و پذیرش، ثبت نام، تدوین برنامه‌ی درسی، انتخاب واحد، برگزاری امتحانات، پایان نامه‌ها، فارغ التحصیلان، صدور مدرک، جذب و ساماندهی اساتید و پیگیری مجوزها و... می‌باشد.

الف) سطوح و مقاطع آموزشی مدرسه‌ی علمیه‌ی نرجس

1- دوره عمومی:

در این دوره متقاضیان متوسطه‌ی اول، دیپلم و بالاتر پذیرش می‌شوند. دروس این دوره توسط شورای عالی مرکز مدیریت ابلاغ می‌شود و تحت نظارت گروه‌های علمی به شرح زیر اجرا می‌گردد: ادبیات عرب، اخلاق اسلامی، فقه و اصول، علوم قرآن و حدیث، فلسفه و کلام، تاریخ و مهارت‌های پژوهشی دانش آموختگان این دوره دانشنامه‌ی سطح دو حوزه‌ی علمیه را دریافت می‌نمایند.

2- دوره‌ی تخصصی :

این دوره از سال 86 تأسیس گردیده و در حال حاضر با چهار رشته‌ی فقه و اصول، تفسیر و علوم قرآنی، تبلیغ و فلسفه و کلام در حال فعالیت می باشد و از فارغ التحصیلان دوره‌ی عمومی پذیرش طلبه دارد.

ب) واحد بین الملل:

­واحد بین الملل این مؤسسه از سال 1359 پذیرش طلاب غیر ایرانی را آغاز کرده و از سال 1363 فعالیت خود را­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ به صورت رسمی آغاز نموده است. از سال 1383 که مرکز جهانی در مشهد افتتاح گردید با این مؤسسه­­­­­­­­­­­­ همکاری داشته و پس از آن از سال1387 با جامعة المصطفی در پذیرش طلبه همکاری می‌کند و هم اکنون یکی از مدارس پیوسته‌ی جامعة المصطفی می‌باشد.

گروه‌های علمی این واحد آموزش زبان فارسی، فقه و معارف، عمومی، کلام اسلامی، و قرآن و حدیث می‌باشد.

این مدرسه از ملیت‌های مختلف سراسر جهان به صورت خوابگاهی و روزانه، طلبه می‌پذیرد که ابتدا به طلاب زبان فارسی آموزش داده شده و سپس وارد دوره‌ی کارشناسی می‌شوند. دوره‌های این واحد به ترتیب به صورت زیر می‌‌باشد:

1- دور‌ه‌ی آموزش زبان فارسی

2- دوره‌ی عمومی:­این دوره شامل رشته های فقه و معارف، کلام اسلامی، معارف اسلامی با گرایش تبلیغ و ارتباطات و قرآن و حدیث می‌باشد.

3-­­­­­­­­ دوره‌ی تخصصی:­این دوره شامل رشته‌ی فقه و معارف با چهار گرایش کلام، تفسیر، حدیث و تاریخ و همچنین رشته‌های تفسیر و علوم قرآنی و کلام اسلامی می‌باشد.

4-­­­­­­­­ دوره‌ی مکالمه عربی

ج) دوره‌ی معارف اسلامی

این دوره از سال 1393 تحت اشراف مکتب نرجس شروع به کار نموده و ویژه‌ی خواهرانی است که قصد آشنایی با علوم دینی و ارتقا بخشی به سطح علمی خود در زمینه‌ی علوم اسلامی را دارند. عضویت در این دوره با داشتن معلومات در حد سیکل و بالاتر از آن میسر می‌باشد. عناوین درسی 11 عنوانمی باشد که عبارتند از:

قرآن و تفسیر، عقاید، اخلاق، احکام، تربیت، تاریخ و سیره اهل بیت،نهج البلاغه و... که در دو نوبت صبح و بعدازظهر بنا به درخواست داوطلبان برگزار می‌شود.

د) مدرسه‌ی زبان‌های خارجی

مرکز آموزش زبان نرجس به عنوان مرکز حوزوی تخصصی آموزش زبان انگلیسی عربی

و فرانسه در مؤسسه‌ی علمی- تحقیقی مکتب نرجس از سال 1389 آغاز به کار نموده است.

این مرکز با بهره‌مندی از اساتید مجرب همگام با جدیدترین سیستم‌های آموزشی زبان و بهره‌گیری

از کتاب‌های معتبر و مطرح دانشگاهی برگزاری جلسات گفتگوی آزاد به زبان دوم، مشاهده‌ی فیلم و... سعی در ارتقای سطح دانش زبانی علاقه‌مندان و تربیت مبلغین کارآمد و زبان‌دان در جهت گسترش دین مبین اسلام را دارد.

کلیه‌ی خواهران طلبه و علاقه‌مندان واجد شرایط (15 سال به بالا براساس مصاحبه و تعیین سطح) می‌توانند در این کلاس‌ها شرکت نمایند. این کلاس‌ها بر اساس مکالمه‌ی زبان خارجی برنامه‌ریزی شده و در آن‌ها تأکید اصلی بر مکالمه (speaking) می‌باشد.

ه) مدرسه‌ی مجازی

مرکز آموزش مجازی مؤسسه‌ی علمی-تحقیقی مکتب نرجس(علیهاالسلام) در راستای ارائه‌ی خدمات آموزش الکترونیکی به علاقه‌مندان دروس حوزوی در سال 1392 آغاز به کار نمود. این مرکز با بهره‌مندی از فناوری اطلاعات و ارتباطات، با برگزاری دوره‌های علمی و آموزشی به گسترش علوم حوزه و ارتقای علمی علاقه‌مندان علوم حوزوی کمک می‌کند.

فعالیت مرکز در سامانه‌ی آموزش مجازی مؤسسه‌ی علمی- تحقیقی مکتب نرجس(علیهاالسلام) به آدرس vh.m-narjes.org­ ارائه می‌شود. این سامانه توسط واحد فناوری اطلاعات مؤسسه‌ی علمی- تحقیقی مکتب نرجس(علیهاالسلام) طراحی و پیاده‌سازی شده است.